038

Jeta e refugjates ukrainase në një banesë pa ngrohje në Prishtinë

Pëlqeje KTV Video për të parë video të përzgjedhura nga KOHA
 

Olga Gorgola nga Ukraina, bashkë me dy fëmijët e saj, po qëndrojnë në kushte të rënda në Prishtinë, në mungesë të përkujdesjes institucionale. Ajo po qëndron në një banesë pa ngrohje. Për akomodimin e tyre është përkujdesur një familje kosovare. Shteti po ia jep 100 euro në muaj. Për shkak të kushteve të rënda, dhe nëse nuk merr përgjigje, refugjatja ukrainase ka thënë për KOHËN se e ka të vështirë të qëndrojë gjatë në Kosovë, ku erdhi duke ikur nga lufta.

Në një intervistë për emisionin “038” në KTV, ajo ka treguar se ka jetuar në Donjetsk, në një vend që ka nisur luftën shumë vjet më herët. “Për mua është hera e dytë që e ndjej dhe e përjetoj luftën”, ka thënë ajo.