Adriatik Kelmendi

Kthim në vitin 2007 12 October 2019 08:10

 Në vitin 2007 për herë të parë opozita e kishte fituar pushtetin në Kosovë, si dhe për herë të parë SHBA-ja kishte të dërguar special për të arritur marrëveshje...

AAK, LDK, LVV dhe PDK të garojnë pa koalicione 27 July 2019 10:11

Nëse do të ndodhin sërish koalicione të minutave të fundit, të cilat pastaj – siç u pa – shemben, varësisht sa joshëse do të jenë ofertat, do t’i bie tradhti e trefishtë...

Liberalizojini vizat për fëmijët 20 July 2019 09:57

Evropa po e diskriminon Kosovën duke mos na liberalizuar vizat, vendimmarrësit tanë po i diskriminojnë qytetarët e vet, duke mos iu mundësuar liri të lëvizjes mijëra fëmijëve me aftësi...

Josep Borrell dhe Borrellët tanë të brendshëm 06 July 2019 09:06

Si mundet dikush që nuk është i bindur vetë se Kosova duhet të jetë e pavarur, të ndërmjetësojë dhe ta bindë Serbinë ta njohë Kosovën si të pavarur? Si dhe, si të binden...

Pse asnjë shtet s’po e njeh më Kosovën? 29 June 2019 08:06

11 vjet pas shpalljes së Pavarësisë, Kosova do të jetë aq shtet për qytetarët e botës barabar me atë se sa pranohet për shtet nga vetë qytetarët e saj. Ose: Pse strategjisë për...

Jeta e Bill Clintonit 15 June 2019 08:13

Presidenti i 42-të amerikan u kthye në 20-vjetorin e mundjes së Milosheviqit, në vendin qytetarëve të të cilit ua kishte ndryshuar jetën, për ta parë edhe një herë vetveten të...

Mbyllja gojën gruas! 08 June 2019 08:17

Pse është kaq e vështirë që të kemi më shumë gra dhe vajza të marrin pjesë në debatet televizive dhe publike? KA KOHË QË një pyetje ia shtroj vazhdimisht vetes: Pse po...

Sirenat 01 June 2019 08:29

Si të pushojnë sirenat e alarmit që filluan që nga 24 marsi i vitit 1999? SIRENAT KANË filluar të dëgjohen në Kosovë që nga 24 marsi i vitit 1999. Me rënien e bombave të para të...

Xhipi i zi si monument i luftës 25 May 2019 08:13

A duhet të jenë pasurimi i shpejtë dhe babëzia monument i luftës? Fatkeqësisht, shumë raste në Kosovën e pasluftës e vërtetojnë një gjë të këtillë NJËRA NGA...

Ibrahim Rugova apo Rexhep Qosja, Sali Berisha apo Fatos Nano? 11 May 2019 08:18

A e duan shqiptarët e Kosovës më shumë Shqipërinë sesa vetë shqiptarët e Shqipërisë, apo shqiptarët e Shqipërisë e duan më shumë Kosovën sesa shqiptarët e...

Vedati i “Stupcave”, president i Kosovës 04 May 2019 08:11

Liderët politikë është mirë që popullit t’ia kthejnë buzëqeshjen, dhe jo të qeshin me popullin. Ose po e zgjedhim edhe ne për udhëheqës Vedatin dhe po qeshim të gjithë, edhe...

Si mund të jetojmë diku tjetër, kur në botë ekziston Parisi? 20 April 2019 08:07

Me ose pa autostradë të Dukagjinit, por pa vende pune e pa perspektivë, qytetarët e Dukagjinit e të krejt Kosovës do t’i kthejnë sytë kah ambasadat për nga një vizë pune. E besa një...

Kush po i frikësohet debatit? 13 April 2019 08:14

Ka një traditë të mbrapshtë në Kosovë që kandidatët për postet kryesore të shtetit të mos ballafaqohen asnjëherë me njëri-tjetrin në debate televizive. Është koha...

Kolumna e numrave dhe e fakteve 30 March 2019 08:10

Pse Beogradi synon viktimizim të rremë në 20-vjetorin e bombardimeve të NATO-s? Cilat janë faktet që flasin se edhe para bombardimeve, edhe gjatë bombardimeve e edhe në ngjarjet e marsit 2004 shumë...

Flamujt e Mitrovicës 23 March 2019 07:57

Aty, ku politikanët qytetarëve, në vend se vende pune u kanë dhënë flamuj, në vend se siguri u kanë dhënë simbole. Pavarësisht se a flasin shqip, ose serbisht, pavarësisht a shikojnë...

Kapiteni, barka, vapori, busulla dhe taks(ë)irati 16 March 2019 08:21

Kapiteni i përgjegjshëm e njeh mirë barkën e tij. Barra kryesore e kapitenit është ta çojë barkën lundrim deri në bregun tjetër. Për këtë arsye, kapitenit i duhet që...

Ikja e idhujve të Gjeneratës X kosovare 09 March 2019 08:17

Disa familje e kishin vendosur ikjen fizike, kishin marrë valixhet dhe fotografitë me vete dhe ia kishin mësyrë Perëndimit. Të tjerëve iu kishte mbetur vetëm alternativa shqisore e ikjes drejt Perëndimit...

Gropa 23 February 2019 09:07

Jemi në gropë - është ndjenja më e përhapur sot në shoqërinë kosovare. Na kanë mashtruar të gjithë. Mbase kurrë më shumë zhgënjim dhe pesimizëm s’ka pasur...

Ku ke qenë ti gjatë luftës? 16 February 2019 10:52

Universale është dhimbja, universale është trauma, kurse askush më nuk është ai që ka qenë… Një vështrim për fenomenin e shfaqjes teatrale “Bretkosa” KU KE QENË...

Të gjithë peshqit e presidentit 02 February 2019 08:22

Nëse nuk do të ketë një masë kritike të unifikimit të qëndrimeve të partive politike, atëherë i vetmi që do të mbetet i paprekur edhe nga posti aktual e edhe nga pazaret politike do...