Arbëri

Propozohen ndryshime kushtetuese dhe kod etik partiak për dekriminalizim të politikës

 

Ehat Miftaraj nga Instituti i Kosovës për Drejtësi ka thënë se dekriminalizimi i skenës politike në vend mund të bëhet përmes ndryshimeve kushtetuese dhe një kodi etik partiak.

Në Express Intervistën në KTV, Miftaraj ka thënë se aktualisht me kushtetutë ndalohet ushtrimi i një funksioni zyrtar si ministër apo deputet vetëm nëse ka vendim gjyqësor se personi ka shkelur ligjin.