Arbëri

Rriten çmimet e ushqimeve e zvogëlohet fuqia blerëse në Kosovë

Rriten çmimet e ushqimeve e zvogëlohet fuqia blerëse në Kosovë
Foto: Ilustrim/Koha

Qytetarët në këtë periudhë të vitit janë duke blerë më pak produkte ushqimore dhe më pak po marrin shërbime të nevojshme, krahasuar me periudhën e njëjtë të vitit të kaluar.

Kjo pasi kostoja e shportës familjare për muajin shtator është rritur për 1.4 për qind, dhe këtë ngritje e ka shkaktuar ngritja e çmimeve për produkte ushqimore dhe shërbime tjera jo ushqimore.