Arbëri

Nëse zgjerohet mandati i FSK-së, KFOR-i duhet të rishqyrtojë nivelin e angazhimit

 

Beograd, 15 nëntor – Komandanti i KFOR-it, Salvatore Cuoci ka deklaruar se nëse zgjerohet mandati i Forcës së Sigurisë së Kosovës, NATO do të jetë e detyruar të rishqyrtojë nivelin e angazhimit të vet në Kosovë. Ai i tha ‘European Western Balkans’, sipas raportimit të medieve të Beogradit, se NATO mbështet zhvillimin e Forcës së Sigurisë së Kosovës në suazat e mandatit aktual dhe se ajo është organizatë profesionale dhe burim i stabilitetit në rajon, transmeton Koha.net.

“Nëse zgjerohet mandati i saj, Këshilli Euroatlantik do të jetë i detyruar të rishqyrtojë nivelin e angazhimit të NATO-s në Kosovë. Është thelbësore që të gjitha komunitetet në Kosovë dhe aleatët e NATO-s të konsultohen në rast të çfarëdo iniciative që ka të bëjë me menadtin e Forcës së Sigurisë së Kosovës”, citohet të ketë thënë Cuoci.