Arbëri

Bari që po përdoret për abort në kushte shtëpiake, shitet pa recetë dhe kundërligjshëm në barnatore

Foto: Atdhe Mulla
 

Në shuma prej 40 centë e deri në 1 euro mund të blihet produkti me të cilin në kushte shtëpiake mund të kryejë abort në javët e hershme të shtatzënisë çdo grua apo vajzë. Ka barnatore që e shesin atë pa përshkrim mjeku. Derisa shëndeti i grave sipas profesionistëve po rrezikohet për shkak të përdorimit të tij në mënyrë jo të duhur e pa mbikëqyrje profesionale mjekësorë saqë ka raste që përfundojnë me gjakderdhje në spitale dhe mezi shpëtohen.

Leonora Aliu