Arbëri

Analistët në Maqedoni kërkojnë që Zaevi të ndryshojë deklaratën për ushtrinë e Kosovës

Foto: Koha
 

Analistët në Maqedoni vlerësojnë se qëndrimi negativ i kryeministrit Zoran Zaev për formimin e ushtrisë së Kosovës, është bërë me qëllim që Maqedonia të rreshtohet pas deklaratës së Sekretarit Gjeneral të NATO-s, Jens Stoltenberg.

Juristi Naser Ziberi vlerëson se Zaevi duhet ta tërheqë qëndrimin për ushtrinë e Kosovës, pasi që sipas tij, bie ndesh me vendimin e Qeverisë së Maqedonisë për ta njohur Kosovën si shtet të pavarur dhe me votuesit shqiptarë që mbështetën LSDM-në në zgjedhje.