Arbëri

Taksa ‘ngrin’ dialogun

Foto: Koha
 

Qeveria e Kosovës ka ashpërsuar masat ndaj produkteve që vijnë nga Serbia, pavarësisht kërkesave të autoriteteve serbe dhe të zyrtarëve të Bashkimit Evropian që taksa prej 100 për qind për produktet serbe të hiqet, në mënyrë që të krijohet klimë më e mirë për vazhdimin e dialogut të Brukselit.

Qeveria e Kosovës tashmë ka vendosur që taksa prej 100 për qind të vlejë edhe për brendet ndërkombëtare që prodhohen në Serbi dhe të cilat ishin brenda një liste, të cilën Qeveria e Kosovës e kishte liruar nga masa e taksës.