Arbëri

KDI: Kuvendi, një vit me mungesë kuorumi dhe konsensusi politik

Foto: Koha
 

Mungesa e kuorumit e ka përcjellë punën e Kuvendit të Kosovës gjatë tërë vitit që po e lëmë pas. Në pamundësi të vendimmarrjes, shumica e seancave plenare të mbajtura është dashur të shtyhen për ditë të tjera. Edhe në rastet kur është siguruar kuorumi, shumë ligje nuk janë votuar, pasi që deputetët nuk kanë marrë pjesë në votim, shkruan sot Koha Ditore.

Si rrjedhojë, shumë pika të papërfunduara të rendit të ditës nga seanca të ndryshme janë grumbulluar dhe vendosur në një seancë të vetme.