Arbëri

Ministria degradoi zyrtaren që denoncoi shkeljet ligjore të kolegjeve private

Ministria degradoi zyrtaren që denoncoi shkeljet ligjore të kolegjeve private
 

Një email të cilin udhëheqësja e Divizionit për njohje dhe barasvlerë të diplomave në NARIC Kosova, Kumrije Gagica, ia ka drejtuar ministrit të Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, Shyqiri Bytyqi, dhe disa zyrtarëve të tjerë të kësaj ministrie për shkeljet ligjore të disa kolegjeve private, i ka kushtuar kësaj zyrtareje me largim nga pozita e deritanishme.

Në emailin që e posedon gazeta, Gagica mëngjesin e së hënës e kishte njoftuar Bytyqin dhe të tjerë zyrtarë të lartë se disa kolegje nuk i kanë respektuar dispozitat ligjore duke mos dorëzuar kopjet e librave amëz në MASHT sipas afateve të përcaktuar me ligj, shkruan sot Koha Ditore.