Arbëri

Gripi në Kosovë, katër të vdekur me influencë AH1N1 dhe dy me influenca A

Foto: Ilustrim
 

Instituti Kombëtar ka njoftuar se është duke përcjellë me vëmendje ecurinë e gripit sezonal. Nga 1 tetori deri më sot në Institutin Kombëtar janë raportuar gjithsej 26.822 raste të dyshimta në grip (ILI), 4.434 raste ARI (Infeksion Respirator Akut) dhe 34 raste SARI (Infeksion i Rëndë Respirator Akut).

Sipas njoftimit të Institutit, në qarkullim gjendet virusi i Gripit A, prej të cilave 62 mostra rezultojnë pozitive ne AH1pdm09. Deri sot nga Klinika Infektive janë raportuar katër vdekje të konfirmuara me Influencë AH1N1 dhe dy raste me influenca A.