Arbëri

Hoxha në Vjenë: Përfshirja e Ballkanit në BE, vendimtar për stabilitetin dhe zhvillimin e rajonit

Hoxha në Vjenë: Përfshirja e Ballkanit në BE, vendimtar për stabilitetin dhe zhvillimin e rajonit
 

Në takimin në Vjenë të Ministrave përgjegjës për Çështjet Evropiane, ministrja e Integrimit Evropian e Kosovës, Dhurata Hoxha, tha se Kosova mirëpret dhe vlerëson shumë partneritetin me Austrinë dhe shprehu mirënjohje ndaj Ministrit Federal të Austrisë, Gernot Blumel, për përpjekjet e tij për të çuar përpara agjendën strategjike për perspektivën evropiane të vendeve të Ballkanit Perëndimor.

Hoxha tha se ka pasur diskutime konstruktive me pjesëmarrësit dhe u përsërit rëndësia që BE-ja të fokusojë politikën e saj të jashtme deri në vitin 2025 dhe më tej në procesin e zgjerimit me vendet e Ballkanit Perëndimor.