Arbëri

SHDPK i shkruan letër Haradinajt, kërkon implementimin e Ligjit për Sigurimet Shëndetësore

Foto: Ilustrim
 

Shoqata e të Drejtave të Pacientëve në Kosovë i është drejtuar me një letër kryeministrit Ramush Haradinaj me rastin e 5-vjetorit të hyrjes në fuqi e Ligjit për Sigurimet Shëndetësore, të cilët sipas tyre nuk është respektuar nga asnjë qeveri, ndërsa kanë frikë se kjo nuk do të mund të ndodhë as në qeverisjen aktuale.

“Me këtë trend të përgatitjeve për implementimin e Ligjit të Sigurimeve Shëndetësore, edhe qeveria e juaj nuk do të arrij ta implementojë. Kësisoj, qytetarët e Kosovës do të mbesin edhe gjatë qeverisë tuaj nën mëshirën e portaleve duke kërkuar ndihmë për trajtimin e sëmundjeve. Arsye kryesore që pse nuk po implementohet ky ligj, mendojmë se ka qenë dhe mbetet mungesa e vullnetit që qeverive të deritanishme, duke përfshirë edhe këtë aktuale”, thuhet në letrën e Shoqatës për të Drejtat e Pacientëve në Kosovë, shkruan ksp.