Arbëri

Sejdiu: Liberalizimi s’do të ndodhë para 2020-s

 

Ish-presidenti i Kosovës, Fatmir Sejdiu, në Intervistën e Javës në Koha.net, ka folur ndër tjerash edhe për bllokimin e procesit të liberalizimit të vizave. Është shprehur i bindur se liberalizimi s’do të ndodhë para vitit 2020.

“Nuk jam ithtar i dhënies së datave në formën s’i jepen e janë dhënë edhe më herët dhe ne e mbajmë mend. Janë iluzione të ndërtuara në kokat e atyre që premtojnë, e nganjëherë sjellin dëshpërime. E rëndësishme është që Kosova të bëjë punën e vet, sepse nuk është që Kosova nuk ka rezultate në përgjithësi, por në të njëjtën kohë ka edhe sfida të cilat praktikisht mund të jenë pengesë për një hapje të derës të karakterit të këtij procesi”, thotë Sejdiu.