Arbëri

Premtimet mbajnë “gjallë” jetësimin e liberalizimit të vizave

Foto: Koha
 

Ka rreth një dekadë që liderët politikë të Kosovës kanë premtuar liberalizimin e vizave për qytetarët e vendit. Presidenti i aktual i Kosovës, Hashim Thaçi, derisa ishte kryeministër, disa herë kishte premtuar liberalizim të vizave. Edhe këtë vit, kryeministri Ramush Haradinaj, por edhe presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi, kanë përmendur muajin qershor, si mundësi për heqjen e vizave.

Para Samitit të Berlinit, që u mbajt të hënën, presidenti Thaçi dhe kryeministri Ramush Haradinaj, konfirmuan se çështja e liberalizimit të vizave për qytetarët e Kosovës do të diskutohet në takimet e tyre me udhëheqësit gjermanë dhe francezë në margjinat e Samitit, ku ishin të pranishëm liderët e Ballkanit Perëndimor. Mirëpo pas këtyre takimeve, presidenti Thaçi tha se, siç u shpreh ai, “edhe sonte kishte paqartësi rreth këtij procesi. Është diskriminim dhe ndëshkim për Kosovën".