Arbëri

Shpallet i dështuar opsioni për prekjen e kufijve

Foto: Koha / ilustrim
 

Edhe në Beograd është shpallur të premten i dështuar opsioni i “korrigjimit” të kufirit ndërmjet Kosovës dhe Serbisë, që synohej të jetësohej nëpërmjet fazës finale të dialogut midis të dyja vendeve. Në Prishtinë, po kështu, është dhënë zotimi së çështja e sovranitetit të shtetit nuk do të negociohet me fqinjin verior.

Qëndrimet janë shprehur vetëm pak ditë pas Samitit të Berlinit, nikoqirë të të cilit ishin kancelarja gjermane, Angela Merkel, dhe presidenti francez, Emmanuel Macron, shkruan sot “Koha Ditore”.