Arbëri

Lojë shifrash me rritjen ekonomike

Foto: Driton Paçarada / Koha
 

Qeveria e Kosovës e ka kthyer në lojë shifrash parashikimin për rritjen ekonomike. Në një dokument që projekton parametrat ekonomikë për tre vjetët e ardhshëm, ekzekutivi nuk i ka paraqitur më parashikimet e mëparshme të rritjes, por edhe projeksionet e reja demantohen nga të dhëna të institucioneve të besueshme ndërkombëtare.

Bazuar në Kornizën Afatmesme të Shpenzimeve (KASH), që i referohet periudhës 2020-2022 dhe që është miratuar në fund të muajit të shkuar, në asnjë vit të kësaj periudhe rritja nuk do ta prekë 5-përqindëshin, shkruan sot “Koha Ditore”.