Arbëri

Aparaturat e Radiologjisë rrezikojnë punëtorët dhe pacientët

Foto: Koha
 

Dhoma e Rezonancës Magnetike e Klinikës së Radiologjisë në Qendrën Klinike Universitare të Kosovës, (QKUK) ka mungesa të ventilimit në kabinetet ku punohet me rreze jonizuese, të shkallëve për dalje emergjente, mirëmbajtjeve të nyjave sanitare, kontrolleve sistematike mjekësore, trajnimet e të punësuarve, ka bërë të ditur raporti inspektues për Mbrojtje dhe Siguri në Punë të ShSKUK-së.

“Mund të theksojmë se kjo hapësirë është e ngarkuar shumë me pacientë dhe përcjellës, hapësira lëvizëse është joadekuate. Në hapësirat ku gjenden aparaturat e gjenerueseve të rrezatimit nuk duhet të lejohet qasje e lirë për përcjellës të pacientëve”, thuhet në këtë raport.