Arbëri

Kosova kërkon rol më aktiv të SHBA-së në dialogun me Serbinë

Foto: Koha
 

Rol më aktiv të Shteteve të Bashkuara (SHBA) në fazën finale të dialogut me Serbinë i është kërkuar të hënën në Prishtinë nënkryetarit të Këshillit të Atlantikut, Damon Wilson. Është bërë kjo në prag të Samitit të Parisit.

Zyrtarët më të lartë shtetërorë i kanë organizuar pritje Wilsonit, i cili ndodhet në Kosovë, në krye të një delegacioni amerikan, pjesë e të cilit janë edhe zyrtarë nga Senati dhe Kongresi Amerikan. Dhe, në të gjitha takimet, temë thelbësore ka qenë çështja e negociatave me fqinjin verior, shkruan sot “Koha Ditore”.