Arbëri

Kuvendi joefektiv, opozita e akuzon Veselin

Foto: Koha
 

Për pesë muajt e parë të këtij viti Kuvendi i Kosovës ka mbajtur vetëm 11 seanca plenare. Mos mbajtja e rregullt e seancave plenare ka bërë që të grumbullohen më shumë se 60 pika të rendit të ditës, ku ka pika që kanë mbetur pa u votuar që nga janari.

Kuvendi nuk është treguar funksional edhe sa i përket përmbushjes së agjendës legjislative, ku nga 134 ligje sa kanë qenë në këtë agjendë, vetëm 25 kanë arritur të shqyrtohen dhe të miratohen. Në pritje për shqyrtim janë 68 projektligje, ndërsa 41 projektligje janë në procedurë nëpër Komisionet Parlamentare.