Arbëri

Kosovarët e kthyer nga Zvicra, në shtator përsëri do t’i marrin pensionet

Foto: Ilustrim
 

Për gati dhjetë vjet, nga 2010-a e deri sot, kosovarët që punuan në Zvicër por u kthyen në ardhe, nuk kanë marrë pensionet e tyre, ndonëse i kishin të drejtat për t’i marrë.

Por, një marrëveshje e re rreth pensioneve duket se është shumë gati. Parlamenti zviceran, ka miratuar një marrëveshje javë e kaluar, dhe kështu, është bërë e ditur se s’do të ketë referendum të dytë por atyre do t’u takojë përsëri kjo e drejtë.