Arbëri

Vihet gurthemeli për ndërtimin e shtatores së Adem Demaçit

Vihet gurthemeli për ndërtimin e shtatores së Adem Demaçit
 

Është vënë gurthemeli për ndërtimin e shtatores së veprimtarit Adem Demaçi.

"Para një viti, Kosova u nda nga njeriu i saj, që shkriu plot 28 vjet të jetës së tij duke e menduar lirinë. Ademi ishte mendimtar. 10 mijë ditë prapa hekurave nuk i konsideroi të humbura, por ditë pune për Kosovën. Burgu për idealistin Adem Demaçi ishte vendi i tij i punës", kështu tha Ramush Haradinaj, i cili ka dhënë dorëheqje nga pozita e kryeministrit të Kosovës, në ceremoninë e vënies së gurthemelit për ndërtimin e shtatores së veprimtarit dhe simbolit të rezistencës së çështjes kombëtare, Adem Demaçi.