Limaj: Është koha për një qeverisje të fortë Foto: Koha/Arkivë

Limaj: Është koha për një qeverisje të fortë

27 July 2019 08:42

Kryetari i Nismës Socialdemokrate, njëherësh zëvendëskryeministër në dorëheqje, Fatmir Limaj, thotë se janë kundër një qeverie teknike, teksa vendimin e Haradinajt për dorëheqje e vlerëson individual.

Limaj në një prononcim për EkonomiaOnline, thotë se tashmë është koha që besimin për qeverisje të re ta kërkojnë nga qytetari.

“Dorëheqja është akt individual i secilit dhe është tërësisht personal, siç e ka dhanë edhe vet, ne nuk kemi qenë të informuar është një vendim individual i kryeministrit Haradinaj. Ne nuk marrim pjesë në asnjë qeveri teknike si Nisma dhe opsioni i vetëm për mendimin tonë për t’i dhanë një qeverisje të fuqishme të drejtë është me shkua tek qytetari për ta marrë besimin dhe njerëzit përmes votës përcaktohen për një qeverisje të re e cila do të merr përgjegjësi e shumë proceseve të rëndësishme në vend”, thotë ai.

I pari i Nismës Socialdemokrate, thotë se janë të gatshëm të shkojnë vet në zgjedhje, por që nuk përjashton mundësinë e një koalicioni parazgjedhor. Thotë se Nisma ka qenë besnike ndaj partnerëve të koalicionit dhe ashtu do të mbetet edhe në të ardhmen.

Ndërsa shton se tashmë është koha për të ndërtuar një qeverisje të fortë, dhe jo e vijave të kuqe.

“Është koha e mobilizimit të forcave politike për të ndërtuar qeverisje, nuk është koha e vijave të kuqe. Nisma është e gatshme edhe vet të shkojë në zgjedhje, por ende është herët të flitet për këto. Nisma vazhdimisht është munduar dhe do të vazhdojë të jetë korrekt me të gjithë partnerët, në çfarëdo aranzhmani që do të futen siç ka qenë deri më tani”, tha ai.

Limaj është pyetur nga EkonomiaOnline edhe për mundësinë që Gjykata Speciale të dërgojë ftesë në adresë të tij, dhe ai tha se “Askush nuk duhet të befasohet për ftesa të tilla”.

Komentet

Berat Gashi28/07/2019 22:08

E deri tash nuk ka kanë me qeveris fortë a Po ?

Shto koment

Të ngjashme