Arbëri

Kosova ia ka marrë tregun Bullgarisë për shitjen e mjedrës në BE

Kosova ia ka marrë tregun Bullgarisë për shitjen e mjedrës në BE

Prodhuesit e mjedrës në Bullgari kanë paralajmëruar se është shënuar rënie drastike në shitjet e produkteve të tyre.

Industria këmbëngul se ky trend ka nisur vitin e kaluar dhe nëse shteti nuk ndërmerr masa urgjente, shumë kompani do të bankrotojnë. Arsyeja kryesore, siç raporton Televizioni Publik bullgar, është futja e mjedrave nga vende jashtë Bashkimit Evropian që, siç raporton ky televizion, në mënyrë agresive po futen në tregun evropian.