Arbëri

Gjatë këtij viti priten ndryshime në Ligjin për skemat sociale

Foto: Driton Paçarada / Koha
 

Ligji i cili rregullon asistencën sociale në Kosovë është cilësuar si diskriminues për fëmijët, ku pas moshës pesëvjeçare nuk kanë të drejtë të gëzojnë më këtë ndihmë, që edhe ashtu është e ulët për mirëqenien e fëmijëve dhe familjes.

Zëvendësi i Avokatit të Popullit, Mehdi Geci, tha për Radio Kosovën se në rastet e familjeve me asistencë sociale po bëhet shkelja e të drejtave të fëmijëve, dhe për ketë arsye Avokati i Popullit ia ka dërguar Kuvendit të Kosovës një raport me rekomandime për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për skemën e ndihmës sociale, ku kërkohet që të ngritët mosha nga pesë në tetëmbëdhjetëvjeçare.