Arbëri

Për analistët, mesazhi i QUINT-it i është drejtuar Qeverisë së ardhshme

Rifillim i menjëhershëm i dialogut mes Kosovës dhe Serbisë. Kjo ka qenë kërkesa e 5 qeverive të vendeve të QUINT-it, ajo e SHBA-së, Francës, Gjermanisë, Italisë e e Mbretërisë së Bashkuar.

Në një deklaratë të përbashkët, vendet e QUINT-it kanë kërkuar nga Kosova dhe Serbia që të shmangin veprimet që do të pengonin një marrëveshje përfundimtare e që nënkupton kompromis mes vendeve, raporton KTV.