Arbëri

Gratë e kthyera nga Siria ndihen të izoluara, kundërshtojnë masën e arrestit shtëpiak

Foto: Koha
 

Me dëshpërim e ka pritur vendimin e gjykatës për vazhdimin e arrestit shtëpiak edhe për dy muaj. Njëzeteshtatëvjeçarja A.A. (emër i njohur për redaksinë), që prej muajit prill, kur edhe është riatdhesuar nga Siria në Kosovë, po e vuan këtë masë në shtëpinë e prindërve të saj.

Në Kosovë është kthyer së bashku edhe me pesë fëmijët. Kthimin, pas afro katër vjetësh, siç thotë për “Kohën Ditore”, e ka pritur me padurim. Në zonën e konfliktit thotë se ishte shpërngulur pa dëshirën e saj, por me insistimin dhe presionin e burrit të parë, i cili pas një kohe e kishte gjetur vdekjen gjatë luftimeve në Siri.