Arbëri

Damon Wilson: SHBA nuk duhet të lejojë shkëmbimin e territorit Kosovë-Serbi

 

Zv. presidenti i Këshillit Atlantik në Shtetet e Bashkuara, Damion Wilson, foli para Komitetit të Kontrollit të Armëve dhe Emergjencave në Senat, ku perifrazoi qartë se cila duhet të jetë strategjia e SHBA-së për Ballkanin Perëndimor.

Damon Wilson, zv. president i Këshillit Atlantik në Shtetet e Bashkuara, ka dëshmuar dje përpara Komitetit të Emergjencave dhe Kontrollit të Armëve në Senatin Amerikan. Kërkesa që strategjia e SHBA-ve të jetë e fokusuar tek dialogu Kosovë-Serbi dhe afrimi i Maqedonisë së Veriut në NATO. Pesë kriteret ku duhet të përqendrohet strategjia e SHBA-së.