Arbëri

Kryediplomati austriak: Kosova është realitet, sado disa vende të BE-së nuk e kanë njohur

Kryediplomati austriak: Kosova është realitet, sado disa vende të BE-së nuk e kanë njohur
 

Ministri i Jashtëm i Austrisë, Alexander Schallenberg, ka deklaruar nga Tirana se Kosova është një realitet, pavarësisht se disa vende të Bashkimit Evropian vijojnë të mos e njohin.

“Kosova është një realitet, shumica e vendeve e kanë njohur, por ka disa shteteve të BE që nuk e kanë njohur. BE ka mundur të ndjekë një politikë koherente ndaj Prishtinës dhe Beogradit dhe do vazhdojë ta bëjë këtë. Duhet të presim për formimin e qeverisë në Kosovë, para se të mbajmë një qëndrim”, ka thënë kreu i diplomacisë austriake, gjatë një konference me ministrin shqiptar në detyrë, Gent Cakaj.