Arbëri

Lamtumirë lumë!

Foto: Driton Paçarada / KD / Ilustrim
 

Nëse vazhdon trendi i deritashëm i futjes së lumenjve nëpër gypa, mjedisi mund të mbesë pa rrjedhë të ujit. Kjo ndodh në emër të prodhimit të energjisë së ripërtërishme e në dëm të ekosistemit, meqë po lejohet ndërtimi i hidrocentraleve të vogla pa u përfillur legjislacioni për mbrojtje të mjedisit.

Operimi i 14 hidrocentraleve të vogla dhe 21 të tjerave që janë në fazën e ndryshme të procesimit, pa analizë të mirëfilltë ujore dhe mjedisore përveç dëmtimit të ekosistemeve dhe biodiversitetit, po e rrezikon edhe rendimentin bujqësor.