Arbëri

Mjedisi i rrezikuar

Foto: Liridon Shala
 

Lumëbardhit të Prizrenit aktualisht nuk i përshtatet ky emër. Brigjet e tij diku kanë marrë ngjyrë të zezë shkaku i mbeturinave të shtresuara aty, e diku mbetjet e plastikës dhe të materialeve inerte i japin ngjyrë tjetër.

Ndërkohë ujërat e tij prej vitesh e kanë humbur kthjelltësinë e dikurshme, pasi krahas mbeturinave aty derdhen edhe ujërat e zeza. Kur nuk ka reshje atmosferike edhe kundërmon. Ndërsa të reshurat në vjeshtë ndihmojnë që të ‘lahet’ pjesërisht turpi njerëzor. Gjendja aktuale e Lumbardhit është vetëm njëri prej treguesve të degradimit mjedisor në këtë anë.