Arbëri

Aliu: 30% e të rinjve të papunë nuk janë në shkollim

Foto: Reuters / ilustrim
 

Në Prishtinë është prezantuar sot projekti “Fuqizimi dhe aftësimi i të rinjve përmes mundësive të reja”, me qëllim të krijimit të mundësive të reja të punësimit dhe pjesëmarrjes aktive në tregun e punës për 1600 të rinj të margjinalizuar në Kosovë, Shqipëri, BeH, Maqedoni Veriore dhe Serbi.

Në këtë projekt ku përfshihen 1600 të rinj, 300 janë nga Kosova, pjesë e margjinalizuar me të ardhura të ulëta dhe të paaftë për të përmirësuar në mënyrë të pavarur statusin e tyre ekonomik, të cilët i takojnë moshës 16 deri 35-vjeç.