Arbëri

Antikorrupsioni gjen shkelje ligjore në tenderin 1-milionësh të MASHT-it

Antikorrupsioni gjen shkelje ligjore në tenderin 1-milionësh të MASHT-it

Shkelje ligjore në një tender në vlerë 1 milion eurosh të Ministrisë së Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë (MASHT) ka evidentuar Agjencia Kundër Korrupsionit (AKK) përmes një opinioni të nxjerrë ditë më parë.

Sipas AKK-së, kërkesat që MASHT-i i ka vendosur në tenderin me titull “Furnizim me inventar në shkollat e arsimit parauniversitar” janë diskriminuese për kompanitë konkurruese pasi nuk iu mundësohet të gjithë operatorëve të ofertojnë për këtë kontratë, shkruan sot “Koha Ditore”. Kriteret e vendosura në këtë tender të shpallur më 24 shtator, sipas Agjencisë Kundër Korrupsionit, janë në kundërshtim me Ligjin për Prokurimin Publik.