Arbëri

Gjykata e tenderëve gjen shkelje në tenderin mbi 5 milionësh të KEK-ut

Foto: Koha / ilustrim
 

Organi Shqyrtues i Prokurimit (OSHP) ka kthyer sërish në vlerësim tenderin e Korporatës Energjetike të Kosovës (KEK) për furnizim me shirit transportues gomë-pëlhurë.

Në këtë proces prokurimi, vlera e parashikuar e të cilit është 5.1 milionë euro, OSHP-ja ka konstatuar se vlerësimi dhe krahasimi i tenderëve nuk janë bërë konform Ligjit të Prokurimit Publik dhe njëkohësisht nuk është respektuar neni 60 i këtij ligji, sipas të cilit kriter kryesor për dhënien e kontratës është oferta e përgjegjshme me çmim më të ulët, shkruan sot “Koha Ditore”.