Arbëri

Krasniqi: Nuk është problem kush po e kërkon respektimin e ligjit, por a është shkelur dhe pse

 

Kreu i Këshillit Kombëtar të Nismës Socialdemokrate, Jakup Krasniqi, i është rikthyer një leximi që thotë se kishte bërë para vitesh a dekadash në letërsinë antike greke, se “qytetarët më të kulturuar i ka ai qytet (i Greqisë), qytetarët e të cilit dinë të reagojnë kur padrejtësia i/u bëhet tjetrit apo të tjerëve”.

“Kjo do të thotë se është qytetari kur reagimi bëhet ndaj padrejtësisë që i behet tjetrit, se të reagosh ndaj padrejtësisë që ushtrohet ndaj teje është e natyrshme se në fund të fundit njeriu i ka dy duar për të mbrojtur një kokë”, ka thënë Krasniqi, teksa ka shtuar se “nëse kemi parasysh ketë, në këto momente që po i kalojmë, natyrshëm na shtrohet pyetje: Ku jemi ne me ketë lloj të qytetarisë?”