Arbëri

Investimet e huaja në Shqipëri 8.3 miliardë euro për tre vjet

 

Kosova është investitori më i rëndësishëm në Shqipëri mes vendeve të Ballkanit Perëndimor me 84 milionë euro, e ndjekur nga Maqedonia e Veriut me 33 milionë euro dhe Serbia me 24 milionë euro.

Investimet nga Mali i Zi dhe nga Bosnja kanë vlera të papërfillshme, me gjithsej 3 milionë euro. Shifrat janë bërë publike nga Banka e Shqipërisë, shkruan sot “Koha Ditore”. Mbështetur në të dhënat e BSH-së, në fund të muajit shtator investimet nga vendet e Ballkanit Perëndimor kishin vlerën e 144 milionë eurove.