Arbëri

Kryeziu: Presidenti duhet zgjedhur nga vota qytetare

Kryeziu: Presidenti duhet zgjedhur nga vota qytetare

Drejtori ekzekutiv i Institutit Demokratik të Kosovës (KDI), Ismet Kryeziu në një postim në rrjetin social “Facebook”, ka bërë një analogji ndërmjet zgjedhjeve të djeshme në Kroaci dhe problemeve me ndërtimin e koalicionit qeverisës në Kosovë. Sipas tij, Kroacia ka sistem parlamentar, por zgjedhjen e presidentit e bëri në mënyrë të drejtpërdrejtë nga votat qytetare.

“LVV-ja dhe LDK-ja, nëse kanë pasur harmonizim të programeve qeverisëse për reformat e pritura politike, para secilës marrëveshje do duhej te dakordoheshin që ta fillonin reformën zgjedhore.