Arbëri

Ambasada e SHBA-së: Prokuroria duhet të jetë autonome, prokurorët të mbikëqyren

Ambasada e SHBA-së: Prokuroria duhet të jetë autonome, prokurorët të mbikëqyren
 

Sistemi i drejtësisë duhet të dëshmojë rezultate konkrete në hetimin e zyrtarëve të lartë të përfshirë në korrupsion. Për t’u arritur kjo, gjyqtarët, prokurorët dhe Policia, duhet të kenë performancë të njëjtë dhe të lartë, kanë thënë zyrtarët e Ambasadës së SHBA-së në Kosovë.

Dy zyrtaret e Ambasadës amerikane, Lana Owens, punonjëse në Departamentin e Drejtësisë dhe këshilltare rezidente ligjore në Kosovë dhe Alison Storsve, zëvendësdrejtoreshë në seksionin politik dhe ekonomik në Ambasadën amerikane në Kosovë, në një intervistë për “Kohën Ditore” kanë ndarë mendimin e përbashkët se tri hallkat kryesore të sistemit të drejtësisë jo çdoherë janë shfaqur në nivelin e duhur të profesionalizmit.