Arbëri

Shllaku: Prej 20-vjetësh s`kemi strategji për mbrojtjen e resurseve tona

Shllaku: Prej 20-vjetësh s`kemi strategji për mbrojtjen e resurseve tona
 

Njohësi i çështjeve mjedisore, njëherësh drejtori i KFOS-it, Luan Shllaku në një postim në rrjetin social “Facebook”, ka mbështetur nismën qytetare për mbrojtjen e liqenit të Badocit nga ndërtimet eventuale në zonën e tij.

“Definitivisht, qytetaria Kosovare na mbetet i vetmi faktor korrigjues i veprimeve abuzive të kësaj administrate. Këto ditë, shoqëria e gjerë civile, qytetaria jonë është bërë pararojë kundër abuzimit me resurset tona ujore, që janë aq të mangëta. I uroj nga zemra të vazhdojnë me këtë nismë.
Iniciativa për rruajtjen e liqenit të Badovcit, që është duke marr hov gjithnjë e më shumë, më bën entuziast për potencialin që ka vendi për t’i luftuar abuzimet, që janë aq të shpeshta”, ka shkruar Shllaku. Sipas tij, kjo çështje doli ende pa mbaruar punë me qymyrin dhe idetë e çmendura për instalim të kapaciteteve shtesë të prodhimit të rrymës brenda rajonit të Prishtinës, ku jetojnë jo më pak se 900 banorë në një kilometër katror.