Arbëri

Prokuroria heton BQK-në për hapësirën që ua ka krijuar “Monegos” dhe “IuteCreditit”

Foto: Driton Paçarada / KD
 

Hetuesia e ka vënë llupën mbi Bankën Qendrore (BQK) për të hetuar se si zyrtarë përgjegjës të këtij institucioni u kanë krijuar hapësirë veprimi në Kosovë bizneseve që kanë aplikuar deri në 2 mijë për qind norma efektive interesi, e pas të cilave qëndrojnë njerëz të lidhur me regjimin e presidentit të Rusisë, Vladimir Putin. Autoritetet kanë marrë dosje në BQK e edhe kanë intervistuar zyrtarë përgjegjës.

Prokurori i Shtetit ka refuzuar të japë informacione për këtë rast, por burime të gazetës në këtë institucion kanë konfirmuar zhvillimin e hetimeve, shkruan sot “Koha Ditore”.