Arbëri

Curri: 90 për qind të dhunës seksuale në familje janë gra, numri është më i lartë se që raportohet

 

Bergita Curri, specialiste e Mjekësisë Ligjore, në “Express Intervistën” në KTV ka thënë se dhuna seksuale në Kosovë është në një nivel mjaft të lartë, si në familje por edhe jashtë saj.

“Dhuna seksuale, çoftë ajo prej anëtarëve të familjes apo kujto, është një fenomen mjaft i shpeshtë, sidomos kur kemi të bëjmë me incestin. Ne jemi hallka e fundit ku viktima ka qenë e abuzuar, dhe jemi institucioni që tenton të dëshmojë provat se marrëdhënia ka ndodhur. Elementi kyç, që e bën dallimin mes një marrëdhënie ndërmjet një dhune seksuale dhe një marrëdhënie është pëlqimi. Nëse viktima deklaron se është bërë papëlqimin e saj apo jo”, ka thënë Curri.