Arbëri

Shtohen rastet e bullizmit në shkolla

Foto: Driton Paçarada / Koha / ilustrim
 

Gjatë viteve 2018/2019, Ministria e Arsimit ka regjistruar 22 raste të dhunës në shkolla, ku 19 prej tyre janë bullizëm apo dhunë psikologjike dhe fizike që nxënësit ushtrojnë ndaj moshatarëve të tyre.

Sipas Ministrisë, në vitet 2017/2018 kanë qenë 18 raste të dhunës në shkolla të regjistruara në Sistemin për Menaxhimin e Informatave në Arsim (SMIA), shkruan sot “Koha Ditore”. Në bazë të të dhënave të MASHT-it, nxënësit që kanë kryer bullizëm ndaj fëmijëve të tjerë janë nga klasa e dytë deri tek e nënta apo prej moshës 7 deri në 14-vjeçare.