Qytetarët konsiderojnë se korrupsioni e papunësia janë rreziqet më të mëdha që i kanosen Kosovës

Qytetarët konsiderojnë se korrupsioni e papunësia janë rreziqet më të mëdha që i kanosen Kosovës

Norë Shabani 14 February 2020 10:09

Qendra Kosovare për Studime të Sigurisë ka publikuar raportin “Dialogu Kosovë-Serbi: shqyrtimi i perceptimeve të të anketuarve", në të cilin janë renditur rreziqet më të larta për sigurinë kombëtare sipas perceptimit të qytetarëve.

Sipas këtij raporti korrupsioni në Kosovë perceptohet si rreziku më i lartë ndaj sigurisë kombëtare të shtetit të Kosovës.

Raporti i cili është realizuar në tetor të vitit të kaluar tregon që shumica dërmuese e të anketuarve ose 91.41 për qind e tyre e perceptojnë korrupsionin si rrezikun më të madh të brendshëm në Kosovë. Në vendin e dytë renditet papunësia me 90.98 për qind, ndërsa në vendin e tretë krimi i organizuar me 89.31 për qind, raporton Koha Ditore.

Ky raport ka treguar se 78 për qind e qytetarëve e shohin si rrezik të nivelit të lartë ndaj sigurisë kombëtare ndarjen e Kosovës ose shkëmbimin territorial ndërmjet Kosovës dhe Serbisë. Ndërkohë që 64 për qind e tyre si rrezik të lartë të sigurisë kombëtare e shohin Autonominë territoriale të komunave me shumicë serbe në Kosovë.

© KOHA. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme