Arbëri

Qeveria paralajmëron suspendimin e përkohshëm të punimeve në disa hidrocentrale

Foto: Koha / ilustrim
 

Suspendim të përkohshëm të punimeve për ndërtimin e hidrocentraleve deri në rishqyrtim të dokumentacioneve, ka paralajmëruar zëvendësministri i Infrastrukturës dhe Ambientit, Avni Zogiani.

Ndërkohë ka bërë të ditur se nuk do të ketë asnjë licencë pa studim të gjendjes faktike të lumenjve. Zogiani ka kritikuar qeverisjet e kaluara se kanë lejuar ndërtimin e hidrocentraleve duke shpërfillur ligjin, në dëm të mjedisit. Dëmi i tillë, sipas tij, është shkaktuar edhe nga hidrocentralet në Grykën e Deçanit nga kompania “Kelkos”, shkruan sot “Koha Ditore”.