Arbëri

LDK-ja, kundër propozimit të Kurtit, e ftoi PDK-në për rezolutë të përbashkët rreth taksës

Foto: Koha / ilustrim
 

Pa epilog ka përfunduar seanca maratonike për taksën ndaj mallrave që për origjinë kanë Serbinë. Dallime për masën e cila bllokoi dialogun ka pasur brenda partnerëve të koalicionit, ndërmjet pushtetit dhe opozitës, por edhe dallime brenda kampit opozitar.

Me versione të ndryshme të gjitha partitë kanë folur për pezullimin/heqjen e kësaj mase. Kundër ka qenë vetëm Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës, e cila kishte iniciuar thirrjen e seancës, e me gjysmë zëri edhe Nisma socialdemokrate. Të dy këto subjekte bashkërisht i kanë 20 deputetë nga 120 sa janë gjithsejtë në institucionin ligjvënës. Më shumë se me taksën, deputetët e opozitës janë marrë me dallimet që kanë shfaqur VV-ja dhe LDK-ja për heqjen e tarifës. Madje, në fund të debatit prej LDK-së ka dalë oferta drejtuar PDK-së që ta harmonizojnë një qëndrim për heqjen e menjëhershme të taksës, ndryshe prej propozimit të kryeministrit Kurti.