Arbëri

​Shoqëria civile kërkon nga bankat të zgjerojnë planet për pezullimin e pagesave të kredive

​Shoqëria civile kërkon nga bankat të zgjerojnë planet për pezullimin e pagesave të kredive
 

Katërmbëdhjetë organizata të shoqërisë civile në vend kanë reaguar pas gjendjes me koronavirus duke i bërë thirrje Qeverisë së Kosovës që të ndërmarrin të gjitha hapat e nevojshëm për të zvogëluar efektet e prekjes nga kjo sëmundje e rrezikshme.

Në një komunikatë për media, organizatat në fjalë thonë se paralajmërimet për pezullim të kredisë janë një hap i mirë, por i pamjaftueshëm në raport me situatën, pasi nga rreth 300,000 qytetarë me kredi aktive, shumë prej tyre hyjnë në kategorinë e atyre që ndikohen nga kriza të tilla dhe do ta kenë të vështirë të dëshmojnë vështirësitë financiare si rezultat i rënies së të hyrave.