Arbëri

Shoqëria civile me letër të hapur për liderët: Mocioni rrezikon të fusë vendin në krizë

Shoqëria civile me letër të hapur për liderët: Mocioni rrezikon të fusë vendin në krizë
 

Një grup prej 13 organizatash të shoqërisë civile, u janë drejtuar gjashtë liderëve të partive politike shqiptare, që janë pjesë e Kuvendit, me një letër të hapur, ku thuhet se ndërmarrja e iniciativave nga subjektet politike parlamentare për shkarkimin e Qeverisë dhe krijimin e një qeverie të re është në kohë jo të duhur, raporton KOHA.

“Votimi i mocionit të mosbesimit ndaj Qeverisë, ndonëse është e drejtë kushtetuese e partive politike parlamentare, rrezikon të fusë vendin në krizë politike e institucionale dhe të nxisë pakënaqësi qytetare, që tani vendit i duhen më së paku”, thuhet në komunikatën e përbashkët të Fondacionit Kosovar për Shoqëri Civile (KCSF),
Grupit për Studime Juridike dhe Politike (GLPS), Institutit Demokratik të Kosovës (KDI)
Institutit të Kosovës për Drejtësi (KLI), Institutit Demokraci për Zhvillim (D4D), Institutit të Kosovës për Politikat Evropiane (EPIK), Institutit KIPRED, Institutit GAP, KIPRED,
Lëvizjes “Fol”, Organizatës “Çohu”, KFOS-it dhe Qendrës Kosovare për Rehabilitimin e të Mbijetuarve të Torturës (KRCT).