Arbëri

Osmani: Për herë të parë Kosova kishte Qeveri që planifikonte padi për gjenocidin serb

Osmani: Për herë të parë Kosova kishte Qeveri që planifikonte padi për gjenocidin serb

Kryetarja e Kuvendit të Kosovës, Vjosa Osmani, duke kujtuar krimet e luftës, ka thënë se për herë të parë Kosova kishte një Qeveri që në programin e saj kishte përgatitjen e padisë për gjenocid kundër Serbisë.

Ajo ka kujtuar rastin e Dren Cakës, i cili është i vetmi i mbijetuar i masakrës së forcave serbe të kryera gjatë natës së 1 dhe 2 prillit të vitit 1999 në shtëpinë e tij në Gjakovë