Arbëri

Remitencat mund të bien në nivelin e krizës ekonomike të vitit 2009

Remitencat mund të bien në nivelin e krizës ekonomike të vitit 2009
Foto: Reuters
 

Banka Qendrore e Kosovës (BQK) ka parashikuar rënie të të ardhurave dytësore në ekonominë e Kosovës, për shkak të pandemisë së shkaktuar nga sëmundja COVID-19.

Remitencat apo dërgesat e qytetarëve të Kosovës që jetojnë dhe punojnë në vende të ndryshme të botës, sipas BQK-së mund të pësojnë rënien sikur në krizën ekonomike globale të vitit 2009.