Arbëri

Këtë javë plani për lehtësimin e masave, Prishtina e Ferizaj kërkojnë të dalin nga karantina

 

Masat e vendosura kundër përhapjes së koronavirusit nga kjo e hënë janë lehtësuar në Shqipëri.

Përveç mundësisë për të dalë më gjatë nga shtëpia, ky vend ka lejuar që të punojnë edhe taksistët e edhe institucionet e drejtësisë, transmeton KOHA.

Lehtësimin e masave në javët në vazhdim ka vendosur të aplikojë edhe Italia, si një ndër vendet me më të prekur me Covid-19.

E një gjë të tillë pritet që ta bëjë edhe Kosova, e cila deri më tani ka mbi 760 raste.

Nga Ministria e Shëndetësisë, duke mos dhënë shumë detaje, kanë paralajmëruar hapjen e një pjese të bizneseve dhe lejimin e punës në sektorin e ndërtimit.